Φασολάδα: Παραδοσιακή φασολάδα με σέλινο, καρότα και κρεμμύδια αρωματική και δυναμωτική. Ιδανικό φαγητό για τις μέρες της νηστείας.
Παραδοσιακή φασολάδα με σέλινο, καρότα και κρεμμύδια
Συστατικά
Οδηγίες
Συστατικά
- 1/2 κιλό φασόλια άσπρα
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 1 ματσάκι σέλινο
- 4 καρότα
- 1 κουτάκι συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας ή 3 φρέσκιες ώριμες ντομάτες ή 2 κουταλιές πελτέ
- 1 πιπερίτσα μικρή καυτερή (προαιρετικά)
- 1 κουταλιά μέλι
Οδηγίες
Βάζουμε τα φασόλια να βράσουν σκέτα με την πιπερίτσα(αν τη βάλουμε), 1-2 ώρες ανάλογα τα φασόλια. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τα καρότα σε ροδέλες, το σέλινο ψιλοκομμένο και αλάτι. Βράζουμε για 20′ ακόμα.
Τέλος προσθέτουμε και την ντομάτα και βράζουμε για 20′ επιπλέον και είναι έτοιμο. Αποσύρουμε από την φωτία και ρίχνουμε το μέλι και ελαιόλαδο κατά βούληση αν δεν νηστεύουμε, και σερβίρουμε.