Μπριάμ λαδερό

Το καλοκαίρι που τα λαχανικά είναι στα καλύτερά τους, δεν υπάρχει ωραιότερο φαγητό από ένα μπριάμ! Όλος ο πλούτος του περιβολιού σε ένα πιάτο!

Συστατικά
  • 2-3 μέτριες μελιτζάνες
  • 4 κολοκυθάκια μέτρια
  • 3 πατάτες
  • 2 κρεμμύδια σε φέτες
  • 4 καρότα σε μπαστουνάκια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ή δυόσμο ή βασιλικό ανάλογα τί προτιμάτε
  • 3 ντομάτες σε κυβάκια
  • 1 κουταλάκι μέλι
  • ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές κουάκερ
  • αλάτι κατά βούληση
  Οδηγίες  

Ξαρμυρίζουμε τις μελιτζάνες 10′ σε αλατισμένο νερό, κομμένες στα τέσσερα. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες, τα κολοκυθάκια στα τέσσερα, τα καρότα σε μπαστουνάκια, τις πατάτες ανάλογα, τις ντομάτες σε κυβάκια και τα μυρωδικά, αλλά όχι πολύ ψιλοκομμένα.

Τα βάζουμε όλα μαζί σε ταψί, μαζί με το αλάτι και το μισό ελαιόλαδο, χωρίς να προσθέσουμε νερό, και τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Λίγο πριν τελειώσει το ψήσιμο ρίχνουμε στο φαγητό το μέλι και το κουάκερ. Βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο ωμό στο ταψί, ή απευθείας στο πιάτο. Σερβίρουμε αμέσως.

Scroll to Top