Τραχανάς με τόνο

Τραχανάς με τόνο: Γευστικότατο και γρήγορο πιάτο, με σάλτσα ντομάτα κρεμμυδάκι και τόνο. Ιδανικό για μέρες ιχθυοφαγίας και όχι μόνο.

Συστατικά
  • 3 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
  • 3 φλ. του καφέ τραχανά
  • 2-3 τόνους
  • 1 φλ. του καφέ κουάκερ
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  Οδηγίες  

Σπάμε το κρεμμύδι σε νερό, ελαιόλαδο και αλάτι. Στην συνέχεια βάζουμε και τον πελτέ και βράζουμε για περίπου 30᾿. Αφού βράσει το κρεμμύδι συμπληρώνουμε το ανάλογο νερό και ρίχνουμε τον τραχανά.

Μόλις φουσκώσει ο τραχανάς ρίχνουμε το κουάκερ. Πρίν το σβήσουμε ρίχνουμε τους τόνους σε μεγάλα κομμάτια και το αποσυρουμε από την φωτιά. Αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγη καυτερή πιπερίτσα μέσα. Σερβίρουμε με φέτα ή γραβιέρα τριμμένη.

Scroll to Top