Τραχανάς με τόνο: Γευστικότατο και γρήγορο πιάτο, με σάλτσα ντομάτα κρεμμυδάκι και τόνο. Ιδανικό για μέρες ιχθυοφαγίας και όχι μόνο.
Τραχανάς με τόνο
Συστατικά
Οδηγίες
Συστατικά
- 3 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
- 3 φλ. του καφέ τραχανά
- 2-3 τόνους
- 1 φλ. του καφέ κουάκερ
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Οδηγίες
Σπάμε το κρεμμύδι σε νερό, ελαιόλαδο και αλάτι. Στην συνέχεια βάζουμε και τον πελτέ και βράζουμε για περίπου 30᾿. Αφού βράσει το κρεμμύδι συμπληρώνουμε το ανάλογο νερό και ρίχνουμε τον τραχανά.
Μόλις φουσκώσει ο τραχανάς ρίχνουμε το κουάκερ. Πρίν το σβήσουμε ρίχνουμε τους τόνους σε μεγάλα κομμάτια και το αποσυρουμε από την φωτιά. Αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγη καυτερή πιπερίτσα μέσα. Σερβίρουμε με φέτα ή γραβιέρα τριμμένη.