Ζυμαρικά με σάλτσα τόνου και βασιλικό: Μια συνταγή γεμάτη γεύση και άρωμα. Υλικά απλά σε μια σύνθεση απολαυστική και μυρωδάτη!
Ζυμαρικά με σάλτσα τόνου και βασιλικό
Συστατικά
Οδηγίες
Συστατικά
- 2 κρεμμύδια σε φέτες
- 3-4 ντομάτες σε κυβάκια
- 2 κονσέρβες τόνος
- βασιλικός φρέσκος χοντροκομμένος ή ξερός τριμμένος κατά βούληση
- 1 κουταλάκι μέλι
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- ζυμαρικά (βιδούλες, ταλιατέλες, σπαγγέτι ή ότι άλλο προτιμάτε)
- 1 κουταλιά βούτυρο φρέσκο γάλακτος
- κεφαλογραβιέρα τριμμένη ή κεφαλοτύρι
Οδηγίες
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα μαραίνουμε σε νερό, ελαιόλαδο και αλάτι μέχρι να μαλακώσουν. Κόβουμε τις ντομάτες σε μεγάλα κυβάκια και τις προσθέτουμε στο κρεμμύδι, μαζί με το βασιλικό. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει και να μελώσει. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο, προσθέτουμε το μέλι και τον τόνο, και ανακατεύουμε ελαφρώς για να μην διαλύσουν τα κομμάτια, ώστε να φαίνονται μέσα στη σάλτσα.
Εν τω μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στην συνέχεια τα στραγγίζουμε, βάζουμε το βούτυρο χωρίς να το κάψουμε, και το αφήνουμε να λιώσει με την ζέστη των ζυμαρικών.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με την σάλτσα από πάνω, λίγο ωμό ελαιόλαδο και μπόλικο τριμμένο τυρί.