Μια ιδέα για να συνοδεύσετε τα φασολάκια με ένα νόστιμο μεζέ όπως το χταπόδι και να απολαύσετε μια ξεχωριστή λιχουδιά.
Φασολάκια με χταπόδι
Συστατικά
Οδηγίες
Συστατικά
- 1 κιλό χταπόδι
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 1 ποτήρι κρασί
- 1 κιλό φασολάκια
- 2 ντομάτες ώριμες τριμμένες ή 1 κουταλιά πελτέ
- μαϊντανό
- ελαιόλαδο
Οδηγίες
Σε μία πλατιά κατσαρόλα μαραίνουμε λίγο το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το χταπόδι και σβήνουμε με το κρασί. Όταν μισοβράσει προσθέτουμε τα φασολάκια. Λίγο πριν το τέλος, ρίχνουμε μέσα την ντομάτα και βράζουμε για 20′ ακόμα.
Στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντονό ψιλοκομμένο, ωμό ελαιόλαδο, αν χρειάζεται αλάτι (με προσοχή γιατί το χταπόδι είναι ήδη αλμυρό) και σερβίρουμε.