Πεντανόστιμα νηστίσιμα μπιφτέκια με ταραμά και πατάτες φούρνου. Ιδανικό πιάτο για τις μέρες της νηστείας.
Μπιφτέκια με ταραμά και πατάτες
Συστατικά
Οδηγίες
Συστατικά
- 1/4 κιλού ταραμά
- 3 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
- 2-3 κολοκυθάκια μεγαλούτσικα
- ψωμί ψίχα όσο πάρει για να πλάθεται και να ξαρμυριστεί ο ταραμάς
- δυόσμος
- ρίγανη
- μαϊντανός
- 4-5 πατάτες
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο επιπλέον
Οδηγίες
Σπάμε λίγο το κρεμμύδι για 5′ σε νερό και ελαιόλαδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε 5′ ακόμη. Μόλις κρυώσουν λίγο, ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και δοκιμάζουμε αν είναι καλό στο αλάτι γιατί ο ταραμάς είναι αλμυρός.
Πλάθουμε μπιφτέκια για τον φούρνο (ή κεφτεδάκια για το τηγάνι), τα αλευρώνουμε και τα στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί. Προσθέτουμε τις πατάτες, κομμένες στη μέση, αφού χαράξουμε πάνω-κάτω ένα σταυρό με ελαιόλαδο, αλάτι και ρίγανη και ψήνουμε στο φούρνο.