Μπαρμπούνια ψάρια τηγανιτά

Εξαιρετικό και γρήγορο πιάτο, γεμάτο γεύση. Συνοδεύονται υπέροχα με παντζάρια μαγειρεμένα στον ατμό και λαδολέμονο.

Συστατικά
  • μπαρμπούνια φρέσκα
  • αλεύρι
  • ελαιόλαδο
  • παντζάρια
  • αλάτι
  Οδηγίες  

Παίρνουμε τα μπαρμπούνια, τα καθαρίζουμε προσεχτικά από τα λέπια και τα αλατίζουμε για 30′. Στην συνέχεια τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Τα παντζάρια, δεν τα ξεφλουδίσουμε εξαρχής. Τα πλένουμε καλά και τα μαγειρεύουμε στον ατμό, μέχρι να μαλακώσουν. Τα ξεφλουδίζουμε και σερβίσρουμε με αλάτι, ελαιόλαδο και λεμόνι, ως συνοδευτικό στα μπαρμπούνια.

Scroll to Top