Νοστιμότατο ριζότο με θαλασσινά, γαρίδες και καλαμαράκια. Το μυστικό δεν είναι στα περίπλοκα υλικά αλλά στα φρέσκα προϊόντα και στο μεράκι.
Ριζότο με θαλασσινά
Συστατικά
Οδηγίες
Συστατικά
- 1 κιλό καλαμαράκια
- 1/2 κιλό γαρίδες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1,5 ποτήρι ρύζι καρολίνα
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Οδηγίες
Βάζουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει με λίγο νερό, ελαιόλαδο και λίγο αλάτι σε μια κατσαρόλα. Εν τω μεταξύ, πλένουμε καλά τα καλαμαράκια και τα βάζουμε σε νερό με 1 κουταλάκι σόδα για 5′ να μαλακώσουν. Στην συνέχεια τα ξεπλένουμε καλά, τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 30′.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει. Μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε τις γαρίδες για 3-4′ και κατόπιν τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα. Τις καθαρίζουμε από τα κελύφη και τις βάζουμε μαζί με τα καλαμάρια να πάρουν μια βράση για 2-3′.
Σουρώνουμε το νερό που έβρασαν οι γαρίδες, αλατίζουμε και βάζουμε μέσα το ρύζι. Μόλις είναι έτοιμο, το κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε 1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με τα καλαμαράκια και τις γαρίδες και σερβίρουμε.